december 21., vasárnap : Tamás

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Barackos lepény

szeptember 2, 2010  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények

barackos lepény nagyon egyszerű sütemény, akár kezdők is kipróbálhatják. Nagyon finom desszertként egy családi ebéd, vacsora végén, vagy teázás-kévézás kísérőjeként..

Hozzávalók

  • 1 kg sárgabarack
  • 5 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A gyümölcsöket félbevágjuk, magtalanítjuk.
  2. A vajat a porcukorral és vaníliáscukorral habosra verjük, majd a tojássárgájákat belekeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk. Óvatosan elkeverjük.
  4. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, ezt a masszába beleforgatjuk egy lapáttal.
  5. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük a masszát, a lapáttal egyenletessé eligazgatjuk.
  6. A félbevágott gyümölcsökkel leborítjuk, a bemelegedett sütőben 45 percig sütjük.
  7. Kihűlve tálaljuk, esetleg porcukorral megszórva.

Tippek

  • Télen elkészíthetjük lecsurgatott barack befőttel is.
  • Tejtermékekre érzékenyek a vajat helyettesíthetik margarinnal.
  • Ugyanez a recept elkészíthető szilvával, nektarinnal vagy őszibarackkal is.
  • A barackos lepény ideális teázás-kávézás mellé, vagy desszertként. Gyerekek is kedvelik.

Kapcsolatos cikkek

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .