november 23., vasárnap : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Bundás kenyér

március 26, 2008  
kategória Egyszerű, Gyerekeknek, Receptek

Bundás kenyérNéha másra sem vágyunk, mint egy egyszerű és finom ételre. De olyan igazán egyszerűre! Ilyen étel a bundás kenyér. Pillanatok alatt elkészül, teljesen problémamentes, még kezdőknek sem okozhat gondot. Jó hír, hogy a gyerekek is szívesen megeszik. Lehet gyors vacsora, de főzelékek kiegészítője is..

 Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet félbarna vagy fehér kenyér
  • 2 tojás
  • 1 ek tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a tejet. A kenyereket vágjuk ketté, de maradhat egészben is a szelet.
  2. Serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon kétszer forgassuk meg a tojásban, csepegtessük le, majd süssük meg a serpenyőben szép barna színűre. Ha kész, tegyük papír kéztörlőre, itassuk fel a maradék olajat mindkét oldalon.
  3. Sóval megszórva azonnal tálaljuk.

Tipp: ugye valóban egyszerű étel a bundás kenyér? Van, aki tejszínes tormával, vagy fokhagymakrémmel kedveli. További házias ételek>>

           Email            Címoldal           

21 hozzászólás

  1. 1) sziasztok nagyon fini a bundi kenyér épp azt eszem de naon jó

    jelen pillanat bundás kenyér evő - 03. 11. 2008 - 16:18
  2. 2) NEKUNK ROSSZUL SIKERULT KI KELLET DOBNI A KUTYANAK

  3. 3) nagyon-nagyon fini lett és citromos, jó meleg teával még finibb :P

  4. 4) hogy a fenebe sikerulhet rosszul egy bundas kenyer?!

    onodi janos - 18. 02. 2009 - 15:10
  5. 5) 1, ha odaég (ami könnyen előfordul)
    2, ha túl kevés olajban sütjük
    3, ha a tojás nem fedi be rendesen a kenyeret
    4, ha a kenyeret túl vastagra szeleteljük
    5, ha a tojásba sok tejet teszünk
    6, ha nem szívjuk fel az olajat papírtörölközővel sütés után
    7, ha nem forró olajban kezdjük el a sütést
    8, ha nem megfelelő serpenyőt használunk

    Egyelőre ennyi, de bizonyára van még rá több mód is..
    Patrik kutyájának biztos ízlett :)

  6. 6) Mi általában zsírban sütjük és a felkevert tojáshoz nem adunk tejet, de ez végülis mindegy, mindenki a maga kedve és ízlése szerint készíti.
    Én személy szerint szeretek a kész bundás kenyérre medvesajtot kenni, nagyon finom csak ajánlani tudom. Az étel mellé friss paradicsom és egy bögre jó hideg tej.

  7. 7) Hát igen, mindenki másképp csinálja! A tejtől kissé lágyabb lesz a bunda. Sokan (pl a franciák) fahéjat és kis cukrot is tesznek a tojáshoz, és vajban sütik ki. Nagyon finom verzió, főleg juhar sziruppal tálalva (de lekvárral, mézzel is jó)!
    Előre szeletelt kenyérrel készítve a gyerekek pedig imádják a kis katonákat!

  8. 8) Én imádom, de én jo sok sóval és reszelt sajtall és kecsappal eszem :P

  9. 9) Foghagymával kenjétek meg egy kicsit :)
    Isteni lesz :)

    Hubertus922 - 23. 01. 2010 - 09:32
  10. 10) Sziasztok!
    19éves fiú vagyok aki úgy áll hozzá a főzéshez, hogy ami tovább tart 20percnél azt már nem készítem el, ugyanis megenni nem több 5percnél. :D így találtam rá a bundáskenyérre melynek elkészítése egyszerű és gyors. A korábban említett hiba lehetőségek csaknem mindegyike előfordult már velem, de már továbbfejlődtem és tökéletesen megtudom csinálni :) Ma felfedeztem egy új ételt! A bundáskenyér ihlette és teljességgel büszke vagyok mert a családban mindenkinek ízlett az eleinte bizarrnak tűnő ötletem. …hm…hatásszünet…BUNDÁS ZSEMLE!!
    Leírom én hogy csinálom. szerintem teljeséggel ízletes és ötletes egyben :D
    hozzávalók:
    -zsemle
    -tojás
    -só
    -tej (én spec nem használok a bundához tejet)
    -sajt
    -ketchup
    Elkészítjük a bundát. Tojást felverjük meghintjük sóval majd összekeverjük habosra. A tejet nem tudom hol kell hozzáadni mert mi sosem szoktunk bele tenni. Eztán a félbevágott zsemléket megfürdetjük a bundába majd irány az olaj. Mihelyst elkészült mind2 oldala, kivesszük és azonnal megszórjuk sajttal, így azonnal ráolvad a sajt és fini lesz. végül ketchupot teszünk rá(Hasonlóan a pirosarany a szendvicsen, csak pöttyöket -vagy akár lehet mosolygó arcot is ha kölköknek készítjük vagy valaki olyan bohókás mint én).
    Így elkészült a Gabi-féle Bundás Zsemle :D
    Fogyasszátok egészséggel!

    Gábor a büszke :D - 09. 03. 2010 - 17:44
  11. 11) Nagyon jó és trükkös ötlet, köszönjük!

  12. 12) tudom én is most eszem!

  13. 13) Ettetek már bundás kiflit?

  14. 14) Én teszek rá tejfölt és megszórom sajttal (akkor a legjobb, ha füstötsajtot is teszel rá)! ISTENI!!! :D próbáljátok ki!Jó étvágyat!

  15. 15) Jó kis kajci is a bundáskenyér, -kifli vagy -zsemle!

  16. 16) én is most ettem. :)
    majonézzel vagy borsos tejföllel isteni…:)

  17. 17) Fele bundás fele pirított,a pirítottat fokhagymával boritod,és csak eszed eszed meglátod meg áll az eszed

    Csapó Imre - 01. 01. 2011 - 17:03
  18. 18) A kenyérszeletbe éles késsel egy zsebet szoktam vágni,és bele rakok egy szelet felvágottat,és úgy mártom meg a tojásba és forró olajba kisütöm. Tartalmasabb.

  19. 19) Én a tojásba csak tejet rakok vagy még azt se. És miután elkészült lekvárral fogyasztom. Nagyon finom. Egyik barátnőmtől lestem. Csak az a fontos hogy ne fűszerezzük be.

  20. 20) Ez erdekes es magprobalom. Erdelyben elobszor tejben teszuk asztan lisztben es utolyara felvert tojasban. Sajni as en blogom angoul van ugy hogy nem tudon likolni ezt a receptet as en sightomhoz

    Magyar Lanyok - 21. 12. 2011 - 19:58
  21. 21) Spenóttfőzelékhez, isteni :)