november 01., szombat : Marianna

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Diós csók

december 11, 2008  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények

Diós csókEgyik alapvető sütési hozzávaló, a dió, szinte minden háztartásban megtalálható, de ha nem, könnyen beszerezhető. A diós csók elkészítésének így semmi akadálya nem lehet, ugyanis nagyon egyszerűen elkészíthető, ráadásul sokáig friss és szaftos marad..

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • 25 dkg darált dió
  • 2 ek (apróbb) mazsola

Elkészítés:

  1. A mazsolát megmossuk és lecsepegtetjük. Az egész tojásokat a porcukorral jól kikeverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a rumot és a mazsolát.
  2. A masszából teáskanállal egymástól kellő távolságban kupacokat halmozunk sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 120 fokon kb. 20 percig (világos színűre) sütjük.
  4. Ha kissé kihűlt, kiszedjük a tepsiből rácsra és kihűtjük.

Tippek:

  • Kb. 70 db diós csók lesz a fenti adagból. Még elegánsabb lesz, ha a kupacokat kerek ostyalapokra halmozzuk.
  • Azonnal fogyasztható, de dobozban hetekig is eláll. Kiválóan felhasználható habcsókos pohárkelyhek készítéséhez is.
  • A diós csók elkészítését kezdőknek is ajánljuk. További aprósütemény tippek>>

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .