december 19., péntek : Viola

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Egyszerű levesek

május 18, 2008  
kategória Egyszerű, Receptek

Egyszerű levesekA magyar konyha egyik alapétele a leves. A legtöbb leves természetesen nagyon egészséges és remek folyadékbevétel. A magyar levesek általában hígak, amiket többnyire előételként fogyasztunkk. Ebben a sorozatban olyan egyszerű levesek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyek nem csupán előételként, de főételként is kitesznek magukért!..

A legtöbb leves alapanyaga néhány zöldség, esetleg hús vagy hal és természetesen egy alapleves – ez lehet húsleves, vagy zöldégleves. A leveskockák vagy levesporok használata a legegyszerűbb, de egy házilag készített alapleves sokkal finomabb, és pontosan tudjuk, hogy mi van benne!

A zöldségek, ha lehet, legyenek bio termékek, és főzés előtt alaposan mossuk meg vagy hámozzuk meg őket! Sok leves igényel tejszínt, tejfölt vagy habarást – ha diétázunk, vagy méregtelenítünk, ezek kihagyhatók, vagy helyettesíthetők. Pl liszt helyett gramm (csicseriborsó) lisztet használjunk, tejszín helyett barnarizs, zab vagy szójatejszínt – de ezek el is hagyhatók, a leves sűríthető egy turmixgép segítségével! Erről a témáról bővebben az egészséges levesek bejegyzésben írunk.

Nos, íme néhány fantasztikus és egyszerű leves receptje: télre -nyárra, ebédre -vacsorára, felnőtteknek– gyerekeknek, hétköznapokra-vendégváró alkalmakra egyaránt finomak!

Leves recept gyűjtemények

Gyümölcsös levesek

Ázsiai levesek

A fenti egyszerű levesek gyorsak, finomak és egészségesek! A recepteket saját magunk többszörösen kipróbáltuk, a listát folyamatosan bővítjük!

           Email            Címoldal           

3 hozzászólás

  1. 1) Tetszik ez az oldal, kiváltképp, hogy magyar nagymamám kertjében a rukkola és a kókusz is őshonos növény, ezelőtt 20 évvel is árulta a piacon, mondván milyen egészséges szabadföldi növény. Nagyon kérem, ha Magyar ételről beszélgetünk, legalább azt tudjuk már,hogy az alapanyagok helyiek e vagy behozott növények. A többi tényezőről nem is beszélve, mint éghajlat, mint helyi szokások…stb…stb
    Tisztelettel: Gazsó Annamária

    Gazsó Annamária - 17. 12. 2010 - 20:27
  2. 2) szerintem jo

  3. 3) ez a leves kifejezetten finom