október 25., szombat : Bianka & Blanka

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Egyszerű sajtfondü

január 21, 2008  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Parti, Receptek

Ezt az egyszerű sajtfondü receptet ajánljuk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a fondü érzést. Nem kell hozzá fondü készlet és komoly szaktudás sem, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető..

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 7 dl tej
  • 30 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 30 dkg reszelt gouda sajt
  • só, őrölt fekete bors, őrölt szerencsendió
  • 2 cl cseresznyepálinka
  • 20 dkg mélyfagyasztott, nyújtott leveles tészta
  • 1 tojás sárgája
  • 4 db tűzálló tál
  • mártogatáshoz kenyér

Elkészítés:

  1. A vajat olvasszuk meg egy edényben, tegyük bele a lisztet és pirítsuk világosra. Kézi habverővel lassan dolgozzuk bele a tejet. Kb. 15-20 percig főzzük fedő nélkül, közepes tűzön. A reszelt sajtokat tegyük bele, és állandó keverés közben olvasszuk meg. Fűszerezzük, adjuk hozzá a cseresznyepálinkát és öntsük a tálakba.
  2. A leveles tésztából vágjunk a tűzálló tálak átmérőjéhez képest 2 cm-rel nagyobb köröket. A köröket kenjük meg 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával és a megkent oldalával lefelé fordítsuk rá a tálakra, nyomkodjuk a pereménél alaposan oda. Majd kenjük meg a tetejüket is.
  3. 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Tipp: ez 4 személyre szóló recept, de ebben a receptben az is jó, hogy két fő részére is, a hozzávalókat felezve (kivéve tojássárgája), könnyen el lehet készíteni. Ha sikerült és ízlett, érdemes kipróbálni egy klasszikus sajtfondüt is!

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .