szeptember 03., szerda : Hilda

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Franciasaláta

április 16, 2008  
kategória Egyszerű, Parti, Receptek

FranciasalátaIgazi klasszikussal van dolgunk a franciasaláta esetében. Nincs is olyan hidegtál, vagy büfé, ahonnét hiányozhatna. Sok újdonsággal talán nem fog szolgálni a recept, de azt gondoltuk, hogy az egyszerű és gyors saláta receptek közül nem hagyható ki. A franciasaláta nagyon egyszerűen, nagy mennyiségben is elkészíthető, akár előre is, sőt pár óra állás kifejezetten jót tesz az ízeknek..

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, esetleg zeller vagy burgonya)
  • 1 alma
  • 3-4 ecetes uborka
  • 1/2 doboz tejföl
  • 1/2 doboz joghurt
  • majonéz ízlés szerint
  • mustár, só, őrölt bors
  • citromlé vagy ecetes uborka leve

Elkészítés:

  1. A megtisztított és kockára vágott zöldségeket főzzük puhára. Ügyeljünk arra, hogy egyik se legyen túl puha.
  2. A megfőtt zöldséget öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk fel hasonló méretű kockákra az almát, és az ecetes uborkát. Az öntet hozzávalóit keverjük el és ízesítsük ízlés szerint, hígítsuk a citromlével vagy az ecetes uborka levével.
  3. A zöldségeket, almát, uborkát keverjük el a majonézes mártással, és tegyük pár órára hűtőszekrénybe.

Tippek:

  • Ha nagyon gyorsan szeretnénk a salátát elkészíteni, használjunk mélyhűtött franciasaláta keveréket, így zöldséget nem kell pucolni és aprítani sem.
  • A majonézes öntet természetesen készülhet töményebben is, csak tejföllel és tisztes adag majonézzel, ízlés szerint. Tehetünk bele petrezselyemzöldet is.
  • A saláta hozzávalóit módosíthatjuk, pl. tehetünk bele virsli karikákat, hagymát, a krumpli el is hagyható.
  • Fogyasztható akár magában péksüteménnyel, vagy töltött tojáshoz, főtt sonkához, sült húsokhoz.
  • Nagy szolgálatot tesz, ha partira, kerti partira  vagy családi rendezvényre készülünk, hiszen nagyobb mennyiségben is könnyen elkészíthető. További saláta receptek>>

           Email            Címoldal           

6 hozzászólás

  1. 1) sárgarépát,fehérzöldséget,almát,összekockázom,megmosom,összekeverem frissen mosott zöldborsoval,és ezeket eggyütt oda rakom fölni,megfölt kihül.Addig a tejfölt,majonézt,kicsi mustárt el kavarom,csipetnyi só,cukor,izlés szerint,bors.A végén összekavarom a kihült zöldségfélékkel-és kész a saláta-

    Én igy készitem a Franciasalátát - 15. 03. 2009 - 16:03
  2. 2) Bár én nem tudok sem fözni sem sütni de úgy érzem ez még nekem is menne.

    lászló tibor - 27. 04. 2009 - 12:34
  3. 3) Tökjó recept… köszi ^^

    Taró Gergő - 18. 01. 2010 - 21:28
  4. 4) jo recept csak fött tojással még jobb

  5. 5) MÉG JOBB FÖTT TOJÁSSAL

  6. 6) Én az uborkát nem tudtam,hogy kell-a tojással nem passzol-