október 20., hétfő : Vendel

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Házias káposztasaláta

május 21, 2010  
kategória Egyszerű, Receptek

A fejeskáposztából készülő házias káposztasaláta elkészítése annyira egyszerű, hogy kezdőknek is ajánljuk. Érdemes rögtön egy egész fej káposztából készíteni, az esetleges maradék ugyanis tárolható..

Hozzávalók:

  • 1 fej fejeskáposzta
  • 2 ek cukor
  • 2 ek (enyhe) ecet
  • 1 tk egész köménymag
  • őrölt bors

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit négy részre felvágjuk, torzsát kivágjuk. A káposztát ezután vékony szeletekre vágjuk (illetve kézzel vagy géppel lereszeljük).
  2. A szeletelt káposztát egy nagyobb tálba tesszük, besózzuk (1 kg reszelt káposztára kb. 1 ek só arányban), és állni hagyjuk (néha közben felrázzuk).
  3. Ha a káposzta már levet engedett és puhult, hozzákeverjük a cukrot, ecetet, köménymagot és borssal fűszerezzük. Azonnal is fogyasztható, de tárolhatjuk (korlátozott ideig) jól záródó steril üvegekben vagy légmentesen zárható tároló edényekben, hűvös helyen, illetve hűtőszekrényben.

Tippek:

  • A cukor és ecet mennyisége függ a káposzta súlyától, és persze a szájízünktől is.
  • Ha nincs enyhe ecetünk, higítsuk vízzel az erőset.
  • A házias káposztasaláta olcsó és finom saláta, amely ideális házias ételek mellé.

Kapcsolatos cikkek:

           Email            Címoldal           

Egy hozzászólás

  1. 1) nagyon finom! köszönöm