október 07., szerda : Amália

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi dekoráció

október 24, 2008  
kategória Dekoráció, Ünnepek

 Karácsony előtt időben el kell gondolkodnunk azon, hogy mikor és miképp dekoráljuk otthonunkat az ünnepekre. Sokan Szentestén díszítik fel a karácsonyfát és az otthonukat, mások már jóval korábban. A karácsonyi hagyományok szerint Luca napján (Dec 13-án)  szokásos a dekorációt elkészíteni, míg némely plébánia szerint a Szentestét megelőző vasárnap. Ha különleges dekorációt tervezünk, és  gyerekek is vannak a családban, érdemes talán már Mikulás napján feldíszíteni a lakást – míg a fát  hagyhatjuk Szentestére is!..

A karácsonyi ünnepek a Háromkirályok napján, vízkeresztkor befejeződnek, így a karácsonyi díszeket le lehet venni (Január 6). Bár sokan már szilveszter után kidobják a fát és elteszik a dekorációkat a következő évre, a babonások feltétlenül vegyék le, mert állítólag szerencsétlenséget okoz az elfelejett karácsonyi dekoráció!

A legfontosabb dilemma általában az, hogy miképp dekoráljuk az otthonunkat. Ehhez adunk tuti tippeket és ötleteket a karácsonyi dekoráció sorozatunkban.

Először is fontoljuk meg, hogy milyen stílusú az otthonunk – hagyományos, elegáns, modern, egzotikus, természetes??? A karácsonyi dekorációnak ehhez passzolni kell. Egy hagyományos karácsonyi dekoráció abszolút nem működik pl. egy minimalista térben, épp úgy nem, mint egy sikkes díszítés nem passzol a falusias stílushoz.

A következő bejegyzések ötleteket és tanácsokat adnak ahhoz, hogy milyen stílusban díszítsük fel az otthonunkat. A következő irányzatokat javasoljuk:

A jelenlegi gazdasági helyzetben a karácsonyi kiadásokat alaposan meg kell gondolnunk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy az otthonunk nem lehet szép és ünnepi hangulatú. Továbbá fontos a környezetünkre is gondolni – karácsonykor pazarlunk a legtöbb anyagot, energiát és ételt. A következő bejegyzések tippeket adnak ahhoz, hogy miképp lehet olcsó és kreatív, szép és környezetbarát karácsonyi dekorációkat megvalósítani:

A karácsonyi tippek sorozatunkban  sok egyéb ötlet és tipp található. Mindenkinek kellemes karácsonyi dekorálást kívánunk és várunk egyéb ötleteket, tippeket olvasóinktól is!

           Email            Címoldal           

16 hozzászólás

 1. 1) nagy nagy szükségem lenne véleményetekre!!!!!!!

  Én a dévai szent ferenc alapitványhoy tartozom erdélyben parajdon vagyok nevelőnő és az én csoportomban 120 szegény gyerek van. Tavaly megsyzerveztük a csillogó szép karácsonyt a parajdi sóbányában ahová 1100 gyerek gyült össze és mindenkinek az angyal hozott csomagot,gyerekeink szerepeltek betlehemet ,és nagyon szép volt. Ebben az évben is ujra akarjuk rendezni  – december 15 re esik ez a szép nap. Készülődünk, de dekorációi ötltekkel nehezen megy. Kérlek segitsetek ,tisztelettel kovács ági parajd románia

  KOVACS AGNES - 08. 09. 2007 - 05:33
 2. 2) Ágnes, hamarosan jelentkezünk olcsó, és érdekes ötletekkel!

 3. 3) Ágnes, a sok cikk-olvasgatás után én is közelebb kerülök a karácsonyi lázhoz. Ha kicsit tudsz angolul, javaslom, hogy nézz szét amerikai oldalakon, mert ők nayon kreatívak, csak még lehet nem jutott el a magyarokhoz az újítás. A bányákban nagyon nehezen megoldható, de elképesztően látványos a megvilágítás, gyönyörű, ahogy megcsillan a fény a bánya falán, sóbányában ez még jobb hatással van a közérzetre.

  Nálunk itthon a csillárra szokott lenni aggatva különböző hosszúságú szép fonalakról papírból kivágott karácsonyfa, valaentin napkor piros szivecskék. Nagy mennyiségben ez is szép, ráadásul nagyon minimális költsége van. Ha pedig a gyerekek készítik el, segítenek a felnőttnek, másrészt egy kis közösségi munkába belevesszük szegénykéket 😛 A bányában megcsinálhatjátok úgy is, hogy mivel valamilyen világítás van ott is, két felső fényforrás között húztok egy fonalat, s arra aggatjátok le fonálról a millió millió angyalkát, hópelyhet, karácsonyfát, léggömböt is esetleg, ahogy tetszik.

  Remélem tetszik 😀

 4. 4) Sziasztok!
  (Én egy 12 éves lány vagyok .)
  Szeretnék ötleteket kérni a házunk díszitésében, és hogy ,hogy lehet a lehető legtökéletesebb karácsonyt varázsolni. Anyukámmal nagyon készülünk minden évben erre az ünnepre, és tavaly már csak pár nap volt hátra, amikor a nagyszüleim háza sajnos leégett, és ez rettenetessé tette az egészet. A hangulat teljesen elromlott – a nagytakaritásnak annyi volt, hisz a sáros bakancsokkal végig torpedóztak a tiszta házon. És szeretném, ha idén valami feledhetetlenül jó lenne ez az ünnep. Minden ötletet szívesen fogadok , mint díszités, receptek, és hangulatfokozó teendőket dolgokat, hogy idén semmi ne ronthassa el a karácsonyt.
  Köszönettel : Zsuzsi

 5. 5) Kedves Zsuzsi!

  Az elkövetkező hetekben sok karácsonyi dekoráció (low budget, modern, saját készítésű…), karácsonyi díszek és ajándékok témájú ötleteket, mind pedig kipróbált és bevált karácsonyi süti és ételrecepteket találhatsz majd a tutitippeken. Ha olvasol minket, biztos vagyok benne, hogy sok új és praktikus ötlettel leszel gazdagabb. A legfontosabb lépést már megtetted a sikeres karácsony felé: időben elkezdtél foglalkozni a kérdéssel, így lesz mód arra, hogy az ötleteket tanulmányozd és nektek tetszőt meg is valósítsd. Még 6 hét van karáncsonyig. Javasolom, hogy lassan üljetek le anyukáddal és beszéljétek meg, hogy nagyjából milyen hangulatot, színeket, menüt képzeltek el az idei karácsonyra. Mi az, ami nem maradhat el (pl. adventi jkoszorú, kerti világítás, beigli…), és mi az, amit másképp szeretnétek csinálni. Ötleteket pedig nálunk majd találsz.

  U.i. Örülünk, hogy ilyen lelkes és fiatal olvasóink vannak!

 6. 6) Köszönöm a javaslatokat… :)
  És meg fogom fogadni őket.
  és majd figyelem az ötleteket … és a recepteket az oldalon .
  Köszönettel: ZSUZSI :)

 7. 7) Szuper jó az oldal, rengeteg ötlettel! Csak gratulálni tudok!!!! A gyerkőceim is kivehetik a részüket a lakás díszítéséből és látva az örömüket, kimondhatatlanul boldoggá tesz. Csak úgy repülnek a napok, és mindenki izgatott már reggel, hogy mit fogunk készíteni délután. Köszönöm!!!

 8. 8) sziasztok!

  Szeretnék tnácsot kérni karácsonyi dekorációk ügyében.Bármég kicsit messze van, szeretnék szép kinézetet kölcsönözni házunknak szentestére.Nagyon szépen kérem, ha valakinek van valami jó ötlete, vagy egyéb, írjon nekem egy e-mailt, mert nagyon nagy szükségem van a tippekre!

  Előre is köszönöm!

 9. 9) Sziasztok!

  Nagyon fontos lenne hogy minnél hamarabb paraktikos és olcsó ötleteket szereznem, eben kérem a lapkészítőjének a segítségét.Bár tudom még kicsit messze van, de szeretnék gyorsan szép külsőt kölcsönözni házunknak szentestéig.Szépenkérem akinek van valami praktikus ötlete, vagy egy jó tippje, kérem írjon nekem egy e-mail.(zsozso88@indamail.hu)

  Előre is köszönöm!

 10. 10) bocsi:S

  azt is szeretném tudni persze csak ha lehete, hogy a lapelőállítója melyik lapon készítette ezt a csodás oldalt 😀

  köszi

 11. 11) Szia Zsófi,

  Ha rákattintasz a felsorolt linkekre, ott találsz egy csomó ötletet és tippet.
  A kérdésedet nem értem – ezen a lapon készítettük az oldalt!

 12. 12) sajátkészítésü trendi adventi koszoruval szeretnem meglepni a csaladot.hol talalok kepeket vagy leirast a kesziteserol. elore is koszonom

 13. 13) Van külön adventi koszorú cikkünk, részletes leírással.

 14. 14) A karácsony szuper.Vannak benne ajándékok. NA, SZÓVAL MINDENKINEK JÓ KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

 15. 15) A karácsony tök szuper!!!:):)

  kovács patricia - 07. 12. 2009 - 18:50
 16. 16) Kedves Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!!!!!!!!!!!!

  Nagy Klaudia - 19. 12. 2009 - 11:01