október 30., csütörtök : Alfonz

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Medvehagyma mártás

április 21, 2010  
kategória Egyszerű, Receptek, Ünnepi

Medvehagyma mártásA medvehagyma mártás egyszerűen és gyorsan elkészíthető mártás, amelyet párolt vagy sült zöldségek, különféle sült húsok vagy hal mellé tálalhatunk, különösen ideális frissen sültek mellé. Változatos köretekkel variálhatjuk..

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 ek vaj
  • 5 dkg medvehagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl zöldségleves
  • 2 dl (főző)tejszín
  • só, őrölt bors
  • citromlé (opcionális)

Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a vajon, felöntjük a borral, és közepes tűzön 10 percig főzzük.
  2. A medvehagymát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. A tejszínnel együtt a boros hagymához adjuk, 2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk és botmixerrel pürésítjük.
  3. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük (esetleg kevés citromlével is). Melegen tálaljuk.

Tippek:

Kapcsolatos cikkek:

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .