July 31., Thursday : Oszkár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Mexikói saláta

November 4, 2013  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Receptek

Mexikói salátaA következő húsos, sajtos és zöldséges mexikói saláta ötvözi a legközismertebb mexikói recepteknél felhasználásra kerülő alapanyagokat. A saláta akár parti salátaként is ideális..

Hozzávalók:

  • 1 római saláta
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 1 kis hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 dl olívaolaj
  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg paradicsom
  • 3 ek zöldcitrom leve
  • 10 dkg tejföl
  • 1 érett avokádó
  • 1/4 csokor zöldpetrezselyem
  • 1/4 csokor koriander
  • 10 dkg cheddar sajt
  • darált szárított chili
  • tabasco
  • só, őrölt bors
  • tálaláshoz tortilla

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a húst és kevergetve süssük, amíg a hús morzsás lesz. Fűszerezzük sóval, borssal és chilivel. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.
  2. A kukoricát szűrjük és öblítsük le, hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk ki a magos részeket, ezeket gyűjtsük össze egy szűrőbe, amelyet kicsi tál fölé helyezünk. Kanállal nyomjuk át a kocsonyás részt a szűrőn, a levet fogjuk fel. A paradicsomot vágjuk fel falatnyi darabokra. A kis tálban összegyűlt paradicsomlevet keverjük el 2 ek zöldcitromlével, tejföllel, valamint annyi olajjal, hogy kellemes salátaöntetet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, tabascoval.
  3. Az avokádót vágjuk ketté, hámozzuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra, locsoljuk meg a maradék zöldcitromlével.
  4. A salátát vágjuk fel széles csíkokra, mossuk meg, szárítsuk le salátacentrifugában vagy papír kéztörlőn. A zöldfűszereket vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le.
  5. Egy salátástálban keverjük össze a hozzávalókat: római saláta, fűszeres darált hús, kockázott paradicsom és avokádó, kukorica, aprított zöldfűszerek, reszelt sajt. Végül öntsük hozzá az öntetet (egy keveset visszatarthatunk belőle a tálaláshoz), óvatosan keverjük össze a salátát.

Tippek:

  • Megfelelő méretű üveg salátatálban rétegezhetjük is a salátát, mutatós tálalást eredményez.
  • A mexikói saláta finom és laktató saláta, tálaljuk tortillával vagy chipsszel.

Kapcsolatos cikkek:

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .