szeptember 03., szerda : Hilda

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Párolt káposzta

november 4, 2008  
kategória Egészséges, Egyszerű, Receptek

Párolt káposztaA párolt káposzta a magyar konyha egyik alapétele – el sem lehet képzelni a sült kacsacombot nélküle! Bizonyára mindenkinek van egy bevált receptje – a következő eltér egy kicsit a hagyományostól mert cukor helyett mézet alkalmaz, továbbá az almaecet remekül kiegészíti a vöröskáposzta ízét. Elkésztése gyors és nagyon egyszerű – kezdőknek is ajánljuk..

Hozzávalók

  • 1 közepes vöröskáposzta
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 ek almaecet
  • 1-2 ek méz
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek olaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Közben a káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk.
  2. Hozzáadjuk a párolt hagymához, 1-2 percig kevergetjük, majd leöntjük az ecettel és a mézzel. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Megkóstoljuk, ha kell, adunk hozzá még ecetet vagy mézet, megsózzuk, megborsozzuk. További 5 percig pároljuk.

Tippek

  • Fontos, hogy ne pároljuk túl -  azaz a káposzta maradjon harapós, ne legyen túl puha, mint  általában a magyar éttermekben!
  • Melegen tálaljuk húsos ételek mellé – hidegen remekül passzol egészséges salátákba!
  • Kimondottan finom köretként sült kacsa, sült liba, vadak és fasírozott mellé!
  • Kombinálhatjuk apróra vágott (hámozott) almával és mazsolával is – ideális sült sertéshús mellé.
  • Vöröskáposztát helyettesíthetjük fejes káposztával is.
  • A köménymag lehet őrölt is.
  • Mivel kissé édes, gyerekek is szívesen fogyasztják.
  • A párolt káposzta receptünk egy egészséges változat, még méregtelenítés alatt is fogyasztható – bár a mézet redukáljuk kissé vagy helyettesítsük agavé sziruppal.

Egyéb párolt káposzta recept:

           Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .