december 20., szombat : Teofil

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Rántott gomba

október 19, 2009  
kategória Egyszerű, Receptek

Rántott gombaA rántott gomba kedvelt főétel, de egyben köret is lehet. A bő olajban sütés ugyan nem teszi könnyű étellé, és a gomba egyébként is nehezen emészthető sokak számára, de akik kedvelik, bátran készítsék el akár otthon is..

Hozzávalók:

  • ½ kg csiperke
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A gombát megmossuk és szárazra töröljük, illetve megpucoljuk, szárát kivágjuk. A nagyobb gombákat ketté vagy negyedekre vágjuk. A gombát enyhén (!) sózzuk és borsozzuk.
  2. A tojásokat mélytányérban vagy tálban felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát panírozáshoz előkészítjük.
  3. A gombákat először lisztben, majd tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Forró olajban (lábasban vagy olajsütőben) kisütjük, papír kéztörlőn lecsepegtetjük. 

Tippek:

  • Panírozásnál használjunk villát, de ne szúrjuk a gombába, mert könnyen eltörhet. A száraz (lisztes, zsemlemorzsás) forgatásnál az ujjainkat is használhatjuk. Gyerekek is szívesen közreműködnek!
  • A kisebb méretre vágott gomba jobban és gyorsabban átsül, ropogósabb lesz.
  • A rántott gombát tálalhatjuk önálló fogásként, vagy köretként. Önálló fogásként illik hozzá majonéz, tartármártás, vagy joghurtos mártás, főtt rizs.
  • Csiperke (sampion) mellett természetesen más gombafajta is rántható, pl. őzlábgomba, vargánya, stb.
  • A rántott gomba frissen, azonnal fogyasztva a legfinomabb.

Kapcsolatos cikkek:

           Email            Címoldal           

2 hozzászólás

  1. 1) Nagyon szeretem ezt az oldalt! A kedvenc ételeim vannak rajta, és úgy vannak leírva, hogy még én is(aki nem gyakorlott a főzésben)képes elkészíteni. Nagyon köszönöm!!!

  2. 2) Én nem szeretem a gombát,de a párom annál inkább,most rögtön meg is csinálom neki :D