April 24., Thursday : György

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Savanyú krumplifőzelék

April 12, 2010  
kategória Egyszerű, Receptek

Savanyú krumplifőzelékA hagyományos tejfölös krumplifőzelék egyik változata a savanyú krumplifőzelék, amely elkészítése talán még egyszerűbb, hiszen nincs benne tejföl, így habarni sem kell. Kezdőknek is ajánlható..

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 babérlevél
  • 1 tk szárított majoránna
  • 2 ek olaj
  • (enyhe) ecet

Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy nagyobb edényben olajon megdinszteljük. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
  2. A karikára vágott krumplit a hagymán kissé megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi jól ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, kevés sót, és lefedve, közepes tűzön puhára főzzük.
  3. Végül az ételbe morzsoljuk a szárított majorannát, ízlés szerint sózzuk, és az ecettel savanyítjuk. Tálalás előtt a babérlevelet kiszedjük.

Tippek:

  • A liszt helyett sűríthetjük a főzeléket a főtt krumpli egy részének pürésítésével is.
  • A savanyú krumplifőzelék olcsó és ízletes zöldséges étel.

Kapcsolatos cikkek:

           Email            Címoldal           

Hozzászólások