április 18., péntek : Ilona/Ilma & Andrea

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Spárgakrémleves

április 29, 2008  
kategória Egyszerű, Receptek, Ünnepi

Spárga krémlevesA spárga egyik tipikus felhasználási módja, ha krémlevest készítünk belőle. A spárgakrémleves friss spárgából elkészítve egy igazi ínyencség, amelyet ráadásul még gazdagíthatunk is, és így már dupla az élvezet! Akár ünnepi előétel is lehet..

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér spárga
  • 8 dl (instant) húsleves
  • 20 dkg habtejszín
  • 4 ek fehérbor
  • 10 dkg tejföl
  • só, bors, cukor, 1/2 citrom

Elkészítés:

  1. A spárgát megpucoljuk, fás végét levágjuk.  A levágott végekkel együtt a forró húslevesben 15 percig főzzük. A spárgát kivesszük, a végeket kidobjuk, a levest finom szűrőn átszűrjük, és addig forraljuk, amíg mennyisége kb. 2/3-ra csökken.
  2. A megfőtt spárgát darabokra vágjuk (a fejeket tegyük félre dekorációnak), a tejszínnel, borral és tejföllel együtt a leveshez adjuk. Felfőzzük, majd a tűzről levéve pürésítjük. Sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük.

Tippek:

  • Ha nem azonnal tálaljuk a levest, érdemes a tálalás előtt röviden felhabosítani a pürésítővel. De ekkor már ne forraljuk, csak melegítjük.
  • A kész levest tálalás előtt gazdagíthatjuk apró rákkal, friss kaporral, füstölt sonka kockákkal, de tálalhatunk mellé sonkás falatokat is. További egyszerű levesek>>

           Email            Címoldal           

Hozzászólások