April 20., Sunday : Tivadar

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Töltött cukkini

August 28, 2008  
kategória Egyszerű, Receptek

Töltött cukkiniA töltött cukkini a sokoldalú cukkini egyik kifejezetten laktató elkészítési módja. A töltelék darált hússal és rizzsel készül, de tehetünk bele akár zöldséget, sajtot, tonhalat is. Ehhez az ételhez ajánlatos nagyobb méretű cukkinit választani. Kifejezetten egyszerűen elkészíthető..

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, sózzuk és borsozzuk.
  2. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, szivacsos magházát kanállal kikaparjuk. Nagyon enyhén a cukkini belsejét is sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a magok helyére töltjük, megformázzuk.
  3. Olajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Lefedve 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Utána a fedőt levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és még 15 percig pirítjuk.

Tippek:

  • Készíthetjük természetesen normál rizzsel, sőt a rizs lehet barna rizs is. Reszelt sajt helyett használhatunk lapsajtot is.
  • A cukkini legyen kb. 60-70 dkg-os. Ha kisebb cukkinivel dolgozunk, az sem gond, sőt! Aprólékosabb munka, de dekoratív. A sütési idő ebben az esetben azonban módosulhat.
  • A töltelék készítéséhez különböző maradékokat is felhasználhatunk, pl. sült hús, stb. Ebben az esetben is – mivel nincs nyers hús – rövidül a sütési idő. A tölteléket zöldfűszerekkel, fokhagymával is ízesíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy ne púpozzuk meg túlzottan a cukkiniket a töltelékkel!
  • A cukkinit más töltelékkel is megtölthetjük, pl: konzerv tonhal, bolognai mártás, kuszkusz, sült vagy grillezett zöldségek, stb.
  • Nagyon jól passzol a töltött cukkinihez a kapormártás. Fenti adag bőséges még 4 felnőttnek is.

           Email            Címoldal           

Egy hozzászólás

  1. 1) ISTENI FINOM EZ A RECEPT,AJÀNLOM MINDENKINEK

Hozzászólások